Ieteikumi ādas veselībai ziemā

Posted in: Skaistums
Ieteikumi ādas veselībai ziemā
12.03.2019
Sausa, apsārtusi un niezoša āda – šādu problēmu ziema sagādā daudziem no mums. „Saules aptieka” piedāvā lielisku iespēju uzzināt profesionāļu viedokli un ieteikumus, kā šajā laikā pasargāt ādu un kā to pareizi kopt, lai tā būtu veselīga un mirdzoša.

Lai āda būtu pietiekami mitrināta, kopta un izskatītos veselīga, nepietiek tikai ar labu sejas vai ķermeņa krēmu. Ļoti svarīgi ir apstākļi, kādos mēs atrodamies, uzņemtā šķidruma daudzums, pareiza ādas attīrīšana, mazgāšanās paradumi un uzturs.

Saglabāt ādu pietiekami mitru

Ziemā āda pastiprināti zaudē mitrumu. Tam ir dažādi iemesli, piemēram, sals, vējaini laika apstākļus, siltais un sausais gaiss iekštelpās. Nepietiekami mitrināta āda nespēj pilnvērtīgi veikt savas funkcijas, zaudē elastību un veselīgu izskatu, tā sāk straujāk novecot. Tāpēc ir ļoti svarīgi novērst ādas iztvaikošanu un nodrošināt pietiekamu mitrināšanu.
 

Būtiski, lai telpā, kurā atrodaties, būtu pietiekams mitruma daudzums – 60%. Diemžēl apkures sistēmas ziemā gaisu padara ievērojami sausāku. Tāpēc gaisu ieteicams mitrināt, izmantojot speciālus gaisa mitrinātajus. Ja tādu iespēju nav, gaisu mitrina pie radiatoriem novietoti trauki ar ūdeni – ūdens iztvaikos, uzlabojot mitruma līmeņa rādītāju. Sejas ādas papildus mitrināšanai iesakām izmantot termālo ūdeni. Vairākas reizes dienā izsmidzinot uz ādas šo ūdeni, ādā tiks saglabāts pietiekams mitruma daudzums visas dienas garumā.

Pietiekami daudz šķidruma jāuzņem iekšķīgi. Dienā jāizdzer vismaz divi litri ūdens vai augļu sulas, lai ādas šūnas tiktu pietiekami apgādātas ar nepieciešamo ūdens daudzumu. Jāizvairās no pārmērīgi lielas kofeīnu saturošu līdzekļu lietošanas (kafija, tēja), kas veicina šķidruma izvadīšanu no organisma.

Pareiza higiēna

Ziemā nevajadzētu mazgāties pārāk bieži, pārāk ilgi un pārāk karstā ūdenī. Dermatologu ieteikums: ne vairāk kā vienreiz dienā duša, un ne vairāk kā divreiz nedēļā vanna. Ieteicamā ūdens temperatūra ir 32-35 grādi pēc Celsija.Lietojiet vannas un dušas eļļas, jo tās ādu aizsargā labāk nekā vannas putas, īpaši tas attiecas uz sausu ādu. Mazgājoties, izvairieties lietot ziepes, jo tās nomazgā ādas dabīgo aizsargbarjeru.
 

Ādas kopšana

Ievērojiet, ka ādas kopšanas līdzekļus lieto tikai uz attīrītas ādas. Pēc katras mazgāšanās, un dažkārt arī starp mazgāšanās reizēm, āda ir jākopj ar speciāliem ādas kopšanas līdzekļiem. Kopšanas līdzekļus vislabāk āda uzņem vakaros pēc dušas, tādēļ tieši tad ir ieteicams ķermeni ieziest īpaši rūpīgi. Pēc dušas vai vannas āda kļūst neaizsargātāka, tāpēc nosusiniet to ar dvieli ļoti maigi, nerīvējot. Īpaši šo ieteikumu jāņem vērā tiem, kuru āda ir jutīga.

Ja āda rada problēmas

Apsārtums un nieze ir pirmās ādas problēmu pazīmes. Šādā situācijā jau ir nepieciešama ļoti noteikta un rūpīga ādas kopšana. Iesakām vērsties pēc palīdzības pie farmaceita vai pie ārsta-dermatologa.

Pareiza ādas kopšanas līdzekļu lietošana ziemā

Ļoti bieži no saviem klientiem saņemam jautājumu, kādu sejas krēmu labāk izvēlēties ziemā – mitrinošu vai barojošu? Ziemā āda ir gan jāmitrina, gan jābaro, taču tas jādara pareizi.
 

No rītiem vai dodoties sportot ārā jālieto barojošāku, taukaināku krēmu, jo tas bagātinās ādas lipīdu slāni un aizsargās ādu no aukstuma un mitruma zuduma.

Vakarā pēc dušas ādu bagātīgi ieziediet ar kādu no mitrinošiem krēmiem. Izvairieties lietot mitrinošus krēmus pirms iziešanas aukstā salā, jo nepilnīgi iesūkušās krēma mitruma daļiņas var sasalt un traumēt ādas šūnas.

“Saules aptiekā” pieejams plašs ādas kopšanas līdzekļu klāsts, turklāt “Saules aptiekas” Duntes ielas filiālē tirdzniecības centrā “Sky&More” iespējams veikt ādas tipa noteikšanu un individuālas dermokosmētikas pagatavošanu. Uzticies “Saules aptieka”!